Skip to content Skip to footer
Συνδεσμος Ταξιδιωτικων Πρακτορων Κερκυρας

Αξιοθέατα στην Κέρκυρα

Εκτός από την εντυπωσιακή Βενετική Αρχιτεκτονική, την οποία μπορεί να θαυμάσει κάποιος περπατώντας στην παλιά πόλη, η Κέρκυρα διαθέτει μεγάλη ποικιλία μουσείων και μνημείων μεγάλης ιστορική σημασίας.

Archaeological Museum Corfu | Association of Corfu Travel Agents

Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας

Βρίσκεται στον κόλπο της Γαρίτσας και περιλαμβάνει το Λέοντα του Μενεκράτη, το οποίο χρονολογείται στον 7ο αιώνα π.Χ., το Αέτωμα της Γοργούς από τον ναό της Αρτέμιδος το οποίο είναι και το παλαιότερο πέτρινο αέτωμα στην Ελλάδα και χρονολογείται στο 590-580 π.Χ. και πολλά άλλα.

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στο Παλάτι των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου και περιλαμβάνει περισσότερα από το Ασιατικό 15.000 αντικείμενα από την Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϋλάνδη, Καμπότζη και το Νεπάλ, τα οποία δώρισαν ο Γρηγόριος Μάνος, ο Ν. Χατζηβασιλείου και Χ. Χιωτάκης.

Asian Art Museum Corfu | Association of Corfu Travel Agents
Antivouniotissa Museum Corfu | Association of Corfu Travel Agents

Μουσείο της Αντιβουνιώτισσας στην Κέρκυρα

Η εκκλησία, η οποία είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο «Κυρά Αντιβουνιώτισσα», λειτουργεί από τον 15 αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εκκλησιαστικά μνημεία την παλιάς πόλης.

Μουσείο Χαρτονομισμάτων Κέρκυρας

Βρίσκεται στην πλατεία της Πλακάδας, μόνο λίγα μέτρα από την εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα, ανήκει στην Alpha Bank και περιλαμβάνει μια σχεδόν ολοκληρωμένη συλλογή του ελληνικού νομίσματος από το 1822 μέχρι και σήμερα.

Bank Note Museum Corfu | Association of Corfu Travel Agents
Serbian Museum Corfu | Association of Corfu Travel Agents

Σέρβικο Μουσείο Κέρκυρας

Απεικονίζει μια άγνωστη πλευρά των σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων και των Σέρβων. Κατά τη διάρκεια του 1915-1916 σχεδόν 150.000 Σέρβοι βρήκαν καταφύγιο στο Ελληνικό νησί μετά την κατάρρευση του Σέρβικου μετώπου.

Μουσείο Σολωμού στην Κέρκυρα

Βρίσκεται στα Μουράγια, στην παλιά πόλη. Εκεί, έζησε ο διάσημος ποιητής Διονύσιος Σολωμός και έγραψε τα χειρόγραφα του. Το πιο γνωστό έργο του Σολωμού είναι «Ο Ύμνος για την ελευθερία», ο οποίος είναι ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

Solomos Museum Corfu | Association of Corfu Travel Agents
Casa Parlante Corfu | Association of Corfu Travel Agents

Κάζα Παρλάντε Κέρκυρας

Λίγα βήματα από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και το Μουσείο Χαρτονομισμάτων βρίσκεται το Μουσείο Κάζα Παρλάντε, το οποίο αναπαράγει το περιβάλλον μιας ιστορικής έπαυλης, προβάλλοντας την καθημερινή ζωή των ευγενών κατά τον 19ο αιώνα. Περιλαμβάνει κινούμενες φιγούρες και μυρωδιές αλλά και ήχους της εποχής, δημιουργώντας μια αυθεντική εμπειρία.

Παλάτι του Μον Ρεπό Κέρκυρας

Στα περίχωρα της πόλης την Κέρκυρας υπάρχει το κτήμα του Μον Ρεπό και το καλοκαιρινό παλάτι της τελευταίας Βασιλικής Οικογένειας της Ελλάδας. Χτίστηκε από τον Άγγλο Ύπατο Αρμοστή των Ιονίων Νήσων, Φρειδερίκο Άνταμς και την Κερκυραία σύζυγο του. Εδώ γεννήθηκαν οι Πριγκίπισσα Σοφια της Ελλάδας και της Δανίας, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και η Πριγκίπισσα Αλεξία της Ελλάδας και την Δανίας.   

Mon Repos Corfu | Association of Corfu Travel Agents
Achillion Palace Corfu | Association of Corfu Travel Agents

Αχίλλειον Κέρκυρα

Το καλοκαιρινό παλάτι της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας (γνωστή και ως Σίσσυ) βρίσκεται στο γραφικό χωριό Γαστούρι. Στο κήπο υπάρχουν δύο μοναδικά αγάλματα των Αχιλλέα, που δικαιολογούν το όνομα του παλατιού αφού είναι εμπνευσμένο από το μεγάλο ήρωα της Ελληνικής Μυθολογίας. Το Αχίλλειο στο παρελθόν είχε λειτουργήσει και σαν καζίνο και χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας του Τζέιμς Μποντ του 1981 «Για τα μάτια σου μόνο». Το κτίσιμο του παλατιού είχε αρχίσει το 1889 και ολοκληρώθηκε το 1892.

Μουσείο του Καποδίστρια Κέρκυρας

Αυτό είναι το μόνο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή, στο έργο και στην κληρονομιά του κόμη Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος ήταν ένας εξαίρετος Κερκυραίος διπλωμάτης, πολιτικός και ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας αλλά και υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας. Το Μουσείο προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Κέρκυρας και βρίσκεται στo οικογενειακό εξοχικό στην Κουκουρίτσα ενώ περιτριγυρίζεται από έναν πανέμορφο κήπο με εκπληκτική θέα.  

Kapodistrias Museum Corfu | Association of Corfu Travel Agents
Angelokastro Corfu | Association of Corfu Travel Agents

Γαρδίκι, Αγγελόκαστρο και Κασσιόπη

Τα 3 κάστρα που σχημάτιζαν το αμυντικό τρίγωνο της Κέρκυρας πριν την εποχή των Ενετών και κτίστηκαν από τον ηγέτη του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Το κάστρο του Γαρδικιου βρίσκεται στον Άγιο Ματθαίο, το Αγγελόκαστρο κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα και το κάστρο της Κασσιώπης στο χωριό με το ομώνυμο όνομα.